Extra resources replica watches china.important source swiss replica watches.find out this here knockoff watches.see page replica rolex.browse around this site watchesreplica.es.Continued repliki zegark贸w omega.you can try these out noob replica watches.For Sale Online richard mille replica ebay.75% off www.ufesawatches.com.directory voawatches.Visit Your URL www.softwarewatches.com.try this site replica rolex.To get more information about perfect watches.Wiht 80% Discount dpatekphilippe.30% off businessbellross.check my source https://www.showtagheuer.com.Under $69 hublot replica.her latest blog perfect rolex.browse around here sportsbellross.the hottest breitling replica.

Χτίζοντας τα δικά μας παραμύθια με... πέτρες!

Share this
Η ευεργετική επίδραση των παραμυθιών στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού είναι αδιαμφισβήτητη. Πλήθος παιδαγωγών όπως ο Τζιάνι Ροντάρι, η Μαρία Μοντεσσόρι και πολλοί ακόμη έχουν υποστηρίξει πως το παραμύθι, χωρίς να αποτελεί μάθημα, αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο, καθώς το παιδί όχι μόνο διασκεδάζει και αναπτύσσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του αλλά αποκτά και ένα ευχάριστο κίνητρο να εξασκήσει τη γλωσσική του ικανότητα.   Ο λόγος που τα παραμύθια έχουν τόσο έντονη επίδραση στα παιδιά είναι το γεγονός πως τα παιδιά καταφέρνουν να ταυτίζονται εύκολα με τους ήρωες των παραμυθιών.  Είναι, λοιπόν, η μέθεξη του παιδιού στην εκάστοτε ιστορία ζήτημα καθοριστικής σημασίας. Ειδικά, όταν δεν πρόκειται για την απλή ακρόαση ή την ανάγνωση ενός παραμυθιού, αλλά για ένα διαδραστικό παραμύθι όπου το παιδί συνδιαμορφώνει μια ιστορία, τότε το παιδί γίνεται ενεργητικός φορέας μάθησης, μαθαίνει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να διαχειρίζεται δημιουργικά καταστάσεις.
Μία μέθοδος διαδραστικής αφήγησης που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά, επειδή συνδυάζει τη χειροτεχνία με το παραμύθι, είναι το “χτίσιμο” ιστοριών με πέτρες. Αρχικά, διαλέγουμε τις πέτρες που έχουν το σχήμα που επιθυμούμε...  Μπορούμε να αποτυπώσουμε πάνω στις πέτρες πρόσωπα, αντικείμενα, τοπία ή και χαρακτηριστικές σκηνές από κάποια ιστορία. Για παράδειγμα, για να απεικονίσουμε ένα σπίτι μπορούμε να επιλέξουμε μια μεγάλη τριγωνική πέτρα. Έπειτα, με μολύβι σχεδιάζουμε το μοτίβο και τέλος μπαίνουν τα πινέλα και οι μπογιές στο παιχνίδι! Για να χρωματίσουμε τις πέτρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακρυλικά χρώματα ή ανεξίτηλους μαρκαδόρους. Αν θέλουμε όταν στεγνώσουν, μπορούμε να τις περάσουμε με βερνίκι για να γυαλίζουν και να μην χαλάσουν τα χρώματα. Εναλλακτικά, μπορούμε πολύ εύκολα να διακοσμήσουμε τις πέτρες με εικόνες, τις οποίες  θα εκτυπώσουμε,θα κόψουμε στο επιθυμητό μέγεθος και θα κολλήσουμε πάνω στις πέτρες.
Αφού ετοιμάσουμε τα υλικά μας για το χτίσιμο της ιστορίας μας, έρχεται και η ώρα για τη διήγηση της ιστορίας. Μπορούμε να επιλέξουμε αν θα απεικονίσουμε κάποιο γνωστό παραμύθι ή αν θα  “χτίσουμε” μια ολοκαίνουρια πρωτότυπη ιστορία χρησιμοποιώντας ετερόκλητες μεταξύ τους εικόνες.
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι ιδανική για παιδιά προσχολικής υλικίας και προτείνεται και για ομαδικό παιχνίδι! Μάλιστα, όσο περισσότεροι συνδιαμορφώνουν την ιστορία τόσο πιο ενδιαφέρουσα μπορεί να γίνει η τροπή της!
Με τον παραπάνω τρόπο, μπορούμε να δημιουργήσουμε εύκολα υλικό για τη δημιουργία των δικών μας ιστοριών. 
παιχνιδουργήστε
μαζί μας...