Extra resources replica watches china.important source swiss replica watches.find out this here knockoff watches.see page replica rolex.browse around this site watchesreplica.es.Continued repliki zegark贸w omega.you can try these out noob replica watches.For Sale Online richard mille replica ebay.75% off www.ufesawatches.com.directory voawatches.Visit Your URL www.softwarewatches.com.try this site replica rolex.To get more information about perfect watches.Wiht 80% Discount dpatekphilippe.30% off businessbellross.check my source https://www.showtagheuer.com.Under $69 hublot replica.her latest blog perfect rolex.browse around here sportsbellross.the hottest breitling replica.

Η σημασία της ενθάρρυνσης από τους γονείς.

Share this

Η ενθάρρυνση είναι η διαδικασία κατά την οποία συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στα θετικά σημεία των παιδιών μας, για να τους καλλιεργήσουμε την αυτοπεποίθηση και την εκτίμηση στον εαυτό τους, καθώς και την πίστη στις ικανότητές τους. Οι γονείς που ενθαρρύνουν, βοηθάνε τα παιδιά τους να δεχτούν τα λάθη τους και να μάθουν από αυτά. Τα βοηθάνε να καλλιεργήσουν το θάρρος να μην είναι τέλεια.

Στις αυταρχικές οικογένειες τα παιδιά αντλούν την αίσθηση της αξίας τους με το να δέχονται ανταμοιβές και τιμωρίες από αυτούς που ασκούν την εξουσία, κατά κύριο λόγο τους γονείς. Στις δημοκρατικές οικογένειες τα παιδιά επηρεάζονται θετικά με την ενθάρρυνση. Για να βοηθήσετε τα παιδιά σας προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως χρειαστεί να αλλαξετε το συνηθισμένο τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε μαζί τους και τους συμπεριφέρεστε. 

Αντί για παράδειγμα να συγκεντρώνετε την προσοχή σας στα λάθη τους, τονίστε (όχι ψεύτικα ή προσποιητά) ό,τι σας αρέσει και ό,τι πραγματικά εκτιμάτε από αυτά που κάνουν. Σίγουρα κάνουν κάτι καλό. Σκεφθείτε τι καλό έκαναν μέσα στην ημέρα και στη συνέχεια πείτε: «Πολύ σ’ ευχαριστώ που με βοήθησες τόσο πρόθυμα με τους καλεσμένους μας σήμερα στη γιορτή του μπαμπά». Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να αποκτήσετε μια θετική αντιμετώπιση.

Είναι απαραίτητο να έχετε υπόψη σας ότι οι δυσκολίες του παιδιού βασίζονται πάντοτε σε κάποια μορφή αποθάρρυνσης του. Ίσως οι ίδιοι οι γονείς ή άλλα κοντινά άτομα από τον περίγυρό του να το έχουν αποκαρδιώσει ή ίσως επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες να πετύχει μια εργασία προκάλεσαν αυτή την έλλειψη πίστης στις ίδιες τις ικανότητές του.

Όλοι θέλουμε το καλό των παιδιών μας. Κι όμως ενώ οι προθέσεις μας είναι καλές, χωρίς να το συνειδητοποιούμε ή χωρίς να γνωρίζουμε, οι μέθοδοι που ακολουθούμε δεν έχουν πάντοτε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ενθάρρυνση είναι για την ανάπτυξη του παιδιού ό,τι είναι το νερό για το φυτό: ούτε το παιδί μπορεί να ωριμάσει χωρίς ενθάρρυνση, ούτε το φυτό χωρίς νερό!

παιχνιδουργήστε
μαζί μας...